Αρχική --> Ευρωπαϊκά Προγράμματα - Διεθνείς Συνεργασίες --> L’ Association des Formations Européenes à la Comptabilité et à l’Audit
L’ Association des Formations Européenes à la Comptabilité et à l’Audit

O Οργανισμός για την τυποποίηση στην Λογιστική και στην Ελεγκτική στην Ευρώπη, (L' Association des Formations Européenes à la Comptabilité et à l'Audit) (AFECA), ιδρύθηκε το 1993 με 6 μέλη. Το Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών της Αγγλίας και Ουαλίας (Institute of Chartered Accountants in England and Wales) μαζί με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Λογιστών (FEE), ήταν από τους ιδρυτές. Από τότε το AFECA έχει μεγαλώσει και έχει φθάσει σήμερα να έχει 14 μέλη από αντίστοιχες χώρες.

O σκοπός του AFECA είναι να δώσει τις ευκαιρίες στους λογιστές του μέλλοντος για να λάβουν εμπειρίες και να μάθουν για τα Λογιστικά Συστήματα άλλων Ευρωπαϊκών χωρών.

Αυτό επιτυγχάνεται με την συνεργασία του ακαδημαϊκού προσωπικού σε διάφορα επίπεδα, και με ένα ετήσιο συνέδριο που παρακολουθείται από σπουδαστές και καθηγητές από όλες τις χώρες μέλη. Μέχρι σήμερα (2010), δέκα έξι ετήσια συνέδρια έχουν γίνεi σε 12 διαφορετικές χώρες και συμμετείχαν πάνω από 2100 σπουδαστές.

Συνέδρια- Εντατικά Προγράμματα

Τα εντατικά προγράμματα (διάρκειας 10 ημερών), δίνουν την ευκαιρία στους σπουδαστές να μάθουν τις νομοθετικές ρυθμίσεις της Λογιστικής της κάθε συμμετέχουσας χώρας. Οι σπουδαστές εργάζονται σε μελέτες περίπτωσης που περιλαμβάνουν την κατάρτιση και ανάλυση των χρηματοοικονομικών καταστάσεων κάνοντας χρήση των δικών τους "‘τοπικών" λογιστικών κανόνων. Κάθε χώρα παρουσιάζει την τελική της εκδοχή και οι διεθνείς διαφορές σημειώνονται και σχολιάζονται.

Η εφαρμογή των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων στην Ευρωπαική Ένωση έδωσε στα προγράμματα αυτά, μια νέα και ενδιαφέρουσα προοπτική.

Τα ιδρύματα- μέλη του AFECA είναι:

 

Α/Α

ΧΩΡΑ

ΙΔΡΥΜΑ

1

Αυστρία

Leopold Franzens Universität-INNSBRUCK

2

Βέλγιο

ICHEC

(Institute Catholique des Hautes Etudes Commerciales)- BRUXELLES

3

Φιλανδία

Central Ostrobothnia Polytecnic-KOKKOLA

4

Γαλλία

UBSV

Universite de Bretagne Sud Master Comptabilite Finance- VANNES

5

Ελλάδα

T.E.I. School of Business studies- KAVALA

6

Ουγγαρία

Budapest Corvinus University- BUDAPEST

7

Λιθουανία

Vytautas Magnus University Department of management- KAUNAS

8

Πορτογαλία

ISCAP, Instituto Politecnico do Porto- PORTO

9

Ισπανία

Universidade de Vigo- VIGO

10

Ρουμανία

Valahia Targoviste Universite- TARGOVISTE

11

Ηνωμένο Βασίλειο

The Business School Bournemouth University, UK

12

Γερμανία

Friedrich-Alexander Universitat, ERLANGEN-NURNBERG

13

Ιταλία

Universita degli studi di Siena Faculta Economica- SIENA

Άλλα μόνιμα μέλη:

14

 

Fédération des Experts Comptables Européens(FEE)-  BRUSSELS

15

 

International Accounting Standard Board (IASB)-LONDON

16

Ελβετία

Universitat  St.Gallen

16

Αμερική

University of Connecticut New-Haven Boston - USA

17

Ρωσία

Université centrale de Moscou - RUSSIE

 

Το ΤΕΙ Καβάλας συμμετέχει ενεργά στις δραστηριότητες του δικτύου AFECA όπως παρακάτω:

1999: 1 καθηγητής για παρακολούθηση του εντατικού προγράμματος που διεξήχθη στο Leopold Franzens Universität-INNSBRUCK

2000:   2 καθηγητές + 4 σπουδαστές, για παρακολούθηση του εντατικού προγράμματος που διεξήχθη στο Vannes Universite de Bretagne Sud.

2001: 2 καθηγητές για συμμετοχή του εντατικού προγράμματος που διεξήχθη στο Business School Bournemouth University.

2002: 1 καθηγητής στη προπαρασκευαστική συνάντηση του δικτύου στο Vannes Universite de Bretagne Sud.

2003: 2 καθηγητές + 4 σπουδαστές για παρακολούθηση του εντατικού προγράμματος που διεξήχθη στο Παρίσι από το Universite de Bretagne Sud.

2004: 2 καθηγητές + 4 σπουδαστές για παρακολούθηση του εντατικού προγράμματος που διεξήχθη στο Γκέττιγκεν από το ομώνυμο πανεπιστήμιο.

2005: το εντατικό πρόγραμμα διεξήχθη στην Καβάλα με διοργανωτή το τμήμα Λογιστικής.

2006: 2 καθηγητές+  4 σπουδαστές για παρακολούθηση του εντατικού προγράμματος που διεξήχθη στο Ταργκοβίστε απο το Valahia Targoviste Universite.

2007: 2 καθηγητές + 4 σπουδαστές για παρακολούθηση του εντατικού προγράμματος που διεξήχθη στη Βουδαπέστη από το Budapest Corvinus University.

2008: 2 καθηγητές + 4 σπουδαστές για παρακολούθηση εντατικού προγράμματος που διεξήχθη στο Κάουνας (Λιθουανία) από το Vytautas Magnus University.

2009: 2 καθηγητές + 3 σπουδαστές για παρακολούθηση εντατικού προγράμματος που διεξήχθη στη Vannes (Γαλλία) από το Universite de Bretagne Sud.

2010: 2 καθηγητές + 4 σπουδαστές για παρακολούθηση εντατικού προγράμματος που διεξήχθη στην Νυρεμβέργη (Γερμανία) από το Friedrich-Alexander University of Elragen-Nurberg.